Moj svijet vrlina

Serijal slikovnica hrvatske autorice Sanje Polak o medvjediću Tomiju namijenjen je djeci predškolskog uzrasta:

 

Tomi je hrabar
Medvjedić Tomi i vjeverica Tiki pecaju na jezeru. Majmunica Miki upala je u jezero i počela se utapati jer nije znala plivati. Saznajte kako je hrabri Tomi pomogao prijateljici.

 

Tomi uči biti poslušan
Medvjedić Tomi i vjeverica Tiki odlučili su otići u obližnji grad. Iako ih je mama majmunice Miki upozorila da je to jako opasno oni je nisu poslušali. Saznajte kako je Tomi naučio biti poslušan. 

 

Tomi je obziran i ljubazan
Medvjedić Tomi i vjeverica Tiki žure u školu. Na putu je Tomi susreo mrava koji ga je zamolio da ne uništi njegov dom. Međutim, medvjedić je bio bezobziran i nije želio poslušati jednog malog mrava. Saznajte kako je mrav naučio Tomija da bude ljubazan i obziran.

 

Tomi oprašta
Medvjedić Tomi ispred kuće je ostavio košaricu punu kupina. To je vidjela nestašna vjeverica Tiki koja je odlučila medvjediću uzeti košaricu i pojesti kupine. Kada je Tomi shvatio da nema košarice jako se rastužio, ali mu je bumbarica Mara pomogla da pronađe Tiki. Saznajte hoće li medvjedić oprostiti vjeverici.

 

Tomi surađuje u skupini
Medvjedić Tomi u školi ne voli raditi u skupini. On voli raditi sam. Međutim, kada se njegov prijatelj slonić Tinko nađe u nevolji, Tomi će se udružiti s drugim prijateljima kako bi ga spasili. 

 

Odabrala: Žozefina Žentil Barić