Bili brig za djecu

Prvo druženje članova Kluba čitatelja za djecu Ogranka Bili brig bilo je u listopadu 2010. godine i od tada se redovito nalazimo jednom mjesečno. U početku su članovi bili djeca od 10 do 14 godina, ali kako se dobar glas daleko i brzo čuje, počelo nam je pristizati sve više djece i ubrzo više nismo mogli stati u naš čitateljski prostor. Nažalost, morali smo se odvojiti od naših većih i starijih prijatelja i sad okupljamo članove od 8 do 12 godina.
 
Tko su članovi našeg kluba?
Članovi su djeca u dobi od 8 do 12 godina koja obožavaju čitati, pričati o pročitanom i izmjeniti čitateljska iskustva.
 
Kako izgleda naš sastanak?
Nakon predstavljanja knjige i autora slijedi razgovor o kritikama i recenzijama koje djeca sama traže. Zatim se pokušavamo poistovijetiti s likovima i njihovim problemima, iznosimo slične probleme i iz svog života, pokušavamo problem riješiti na svoj način... Važno je da svatko otvoreno iznosi svoje mišljenje u ugodnom, veselom i poticajnom ozračju.
 
Mogu li zamisliti dan bez čitanja?
Možda nećete vjerovati, ali svi članovi našeg kluba jednoglasno su odgovorili- NE.
 
Knjiga ili televizija?
Većina se odlučila za knjigu, ali morali su priznati da se vole malo opustiti i uz TV ;).
 
Kakav je osjećaj izmjenjivati dojmove o pročitanom s ostalim knjigoljupcima?
Predivan je osjećaj kad možeš nekome ispričati kako si doživio neku knjigu! Tek smo družeći se u Klubu čitatelja shvatili da knjigu svatko može doživjeti različito - na drugačiji način pa raspravljamo o tome, i što je najbolje, svi smo u pravu :)!
Pridružite nam se i uživajte s nama...
 
Tko može biti član Kluba čitatelja za djecu Bili brig?
Sva djeca od 8 do 12 godina koja žele da im bude lijepo, veselo i zanimljivo kao i našoj Nini T. koja je napisala: "Moj Klub je odličan, zato što izmjenjujemo mišljenja i stalno se smijemo, zajedno tražimo knjige, družimo se. Ne razumijem kako netko ne voli čitati. Ja ne mogu bez knjige."
 
Kad se sastajemo?
U Ogranku Bili brig jednom mjesečno - zadnji četvrtak u mjesecu od 18 do 19 sati.
 
Voditeljica kluba:
Nina Matacin, učiteljica i volonterka Gradske knjižnice Zadar
 
Kontakt:
023/327-629