Kineska studija jedna je od najvažnijih knjiga napisanih o zdravoj prehrani. Prehrambeni stručnjak svjetskoga glasa govori istinu koju svatko treba znati ako želi živjeti kvalitetnim životom. Za doktora Campbella kaže se da je Einstein prehrane. U njegov  projekt povezanosti prehrane i obolijevanja  bili su uključeni  studenti  počasnog programa, doktorandi, postdoktorandski znanstveni  suradnici, kolege profesori...  Jedna velika grupa ljudi činila je njegov istraživački tim. U knjizi je dokazano kako je obolijevanje od različitih bolesti, poput karcinoma, dijabetesa, bolesti srca i drugih, povezano s  nepravilnom prehranom.  Studija dokazuje da zdravlje arterija i žila ovisi o tome što unosimo u svoje tijelo. Konzumiranje voća i povrća štiti ljude od starosne demencije uzrokovane slabim zdravljem krvnih žila. Znanstvenici su proveli testiranja mentalnog zdravlja i analizirali vrstu unošene hrane na više od pet tisuća starijih osoba te pratili njihovo zdravstveno stanje duže od dvije godine. Ustanovljeno je da su ljudi koji su konzumirali najviše ukupnih masti i zasićenih masti imali najveći rizik od demencije uzrokovane vaskularnim problemima. Alzheimerova bolest također je povezana s prehranom. Studija dokazuje da biljne namirnice imaju velike količine antioksidanata, vlakana i minerala, a životinjske su namirnice  potpuno lišene hranjivih tvari te imaju mnogo kolesterola i masti. Iako je kolesterol nužan za zdravlje, naša tijela proizvode ga dovoljno za svoje potrebe i ne treba ga unositi više od toga. Ova knjiga donosi veliko znanje za svakoga tko želi živjeti zdravim životom, a i za one koji su bolesni, a žele ponovno biti zdravi. Osim u Knjižnici, možete je naći i u formatu .pdf.
 

Pripremila: Biserka Nora Kulaš, 20. svibnja 2024. 
 

naslovnica
Priredio/la: