Mjesec hrvatske knjige 2020.

Početna strana » Mjesec hrvatske knjige 2020.
MHK 2020
Od 15. listopada do 15. studenoga 2020.g. obilježava se Mjesec hrvatske knjige. Ovogodišnja središnja tema Manifestacije posvećena je planetu Zemlji, s motom Razlistaj se!. Gradska knjižnica Zadar priključuje se obilježavanju sa svojim programima koji će se moći pratiti na našoj mrežnoj stranici. 
 
Od središnjih programa u okviru Mjeseca hrvatske knjige izdvajaju se:
Čitateljski maraton - 23. listopada odvijat će se maraton čitanja pod nazivom Minuta za čitanje Program će se provesti s ciljem poticanja čitanja i pismenosti kroz popularizaciju čitanja iz užitka, ali i kao neizostavnog kulturnog sadržaja u životu svakog pojedinca. Sadržaj će biti objavljen na virtualnim kanalima Gradske knjižnice Zadar (YouTube, Facebook, Instagram).
Dan hrvatskih knjižnica - obilježava se 11. studenoga u spomen na dan kada je 1960. godine Hrvatski sabor donio prvi hrvatski zakon o knjižnicama
Nacionalni kviz za poticanje čitanja! - Kviz se nalazi na mrežnoj stranici: https://www.mhk.hr/kviz/ i bit će dostupan za rješavanje od 14. rujna do 23. listopada 2020. godine. Svi točno riješeni upitnici Kviza bit će uključeni u izvlačenje pobjednika koje će se organizirati krajem listopada 2020. godine u Hrvatskom centru za dječju knjigu.
 
Datoteka za preuzimanje: