Online kviz: Istraživači planeta Z

Početna strana » Online kviz: Istraživači planeta Z

Uključi se u online kviz za učenike viših razreda osnovne škole!

Kviz se nalazi na mrežnoj stranici: https://www.mhk.hr/kviz/ i dostupan je za rješavanje od 14. rujna do 23. listopada 2020. godine. U kvizu je samo 15 pitanja, a svako pitanje vodi te na novu mrežnu stranicu na kojoj se skriva odgovor. Zabavi se istražujući zanimljive internetske izvore! Kviz možeš rješavati na računalu, tabletu ili na svom smartphoneu gdje god imaš vezu s internetom.  

Svi točno riješeni upitnici Kviza, s navedenim nazivom narodne ili školske knjižnice, bit će uključeni u izvlačenje pobjednika koje će se organizirati krajem listopada 2020. godine u Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu. Zato pažljivo pročitaj upute na početku kviza!
 
Nacionalni kviz za poticanje čitanja, u organizaciji Knjižnica grada Zagreba – Hrvatskog centra za dječju knjigu i Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom, provodi se kao uvod u Mjesec hrvatske knjige (15. listopada - 15. studenog). Moto MHK-a 2020. glasi Razlistaj se!, a naziv ovogodišnjeg kviza je Istraživači planeta Z jer je posvećen planetu Zemlji.