Sestre - strip serijal

Predstavljamo vam strip o sestrama Wendy i Maureen. Ovo su dvije sestre od kojih je, naravno, jedna mlađa, a druga starija. Kako je odrastati s mlađom ili starijom sestrom, zna svatko tko je ima, ali nepodopštine koje mlađa može napraviti starijoj uvijek su drukčije. Otkrijte što se zbiva u njihovim životima u strip-serijalu „Sestre“.

Odabrala: Emilija Pilipović Brković (15.4.2021.)

Ljerka Rebrović: Ptica rugalica

Nakon bijega iz zoološkog vrta, papiga Ara upušta se u avanturu u kojoj će po prvi puta vidjeti i upoznati neke druge životinje. Isprva ohola i samoljubiva, papiga nema razumijevanja za drugačije od sebe, sve dok ne upozna nekoga tko će je podsjetiti da vrlo često vanjština ne odražava nečiju osobnost…

Nada Horvat: Slučajevi Macana Detektiva

Nakon brojnih istinitih priča o Micama, Nada Horvat priča istinitu priču o Macanu Detektivu.
Tri glavna lika ove detektivske zbirke priča, Oštri Šarko i Lajavac, pomoćnici Macana Detektiva, iz priče u priču rješavaju složene slučajeve baš kao u nekoj kriminalističkoj seriji. Neke epizode su samostalne, neke su nastavak prethodne.
Domišljate priče, zabavni dijalozi ponekad prožeti stihovima, uz duhovite ilustracije Pike Vončine, zabavit će vas i nasmijati do suza.

Tove Jansson: Mumini i velika poplava

„MUMINI I VELIKA POPLAVA“ prva je knjiga iz omiljene serije od devet knjiga o Muminima velike finske spisateljice Tove Jansson. Te su knjige postale obiteljski klasici diljem svijeta i čitaju se iz generacije u generaciju. Muminmama i njezin sin Mumintrol hodaju mračnom šumom u potrazi za mjestom gdje bi mogli sagraditi kuću prije nego što dođe zima, jer poznato je da Mumini ne podnose hladnoću. No oni traže i Mumintatu, koji je odlutao od kuće s hatifnatima, čudnim stvorenjima koja su uglavnom nevidljiva.

Disneyjeve petominutne priče

Naslovnica

Kolekcija petominutnih priča uz omiljene Disneyjeve likove i velike ilustracije u boji donosi kratke, zanimljive i poučne priče.

Svaka knjiga sadrži pet priča.

1. Petominutne priče o prijateljstvu

2. Petominutne priče o obitelji

3. Petominutne priče o hrabrosti

4. Petominutne priče o životinjama

5. Petominutne priče o sreći

6. Petominutne priče za slatke snove

7. Petominutne šašave priče

8. Petominutne pustolovne priče

9. Petominutne priče za vesele trenutke

10. Petominutne priče o dobrim djelima