Sanja Pilić - Ah, svašta

Naslovnica

Dječji život zanimljiv je baš kao i život odraslih. I djeca imaju svoja zadovoljstva, ali imaju i strahove i sumnje. Zabavne priče Sanje Pilić govore o djeci koja se prvi put zaljubljuju, uživaju u društvu svojih djedova, brinu se za kućne ljubimce, vesele se dolasku proljeća, boje se mahuna i vole petak. Sanja Rešček Ramljak maštovitim je i veselim ilustracijama razigrala ove priče, dala im život i posebnu ljepotu, pa će svako dijete više puta prelistavati slikovnicu upravo zbog neodoljivih ilustracija.

Marijana Križanović - Moj tata

Naslovnica

Ova slikovnica pokazuje kako očinska ljubav dolazi u raznim oblicima. Vedra pjesmica u rimi zajedno s maštovitim ilustracijama stvara nezaboravne trenutke u kojima će očevi i djeca zajedno uživati. Glavni lik ove slikovnice, tata, jedan je sasvim običan i neobičan tata u isto vrijeme. Sa svojih dvjesto različitih lica (od vatrogasca, policajca, čitača, klauna, snješka, graditelja, itd.) ima samo jedan cilj: usrećiti svoju djecu. Iako ponekad umoran i pospan i dalje se svojski trudi, a sve kako bi djeca bila sretna i osjećala se posebnima.

Melita Rundek - Pazi, oštar pas!

Naslovnica

Mrki i Iskra su glavni likovi ove priče. Sve je bilo divno i krasno dok Mrkog nisu spopale te misli o moći, ta želja da ga se netko boji, da bude glavna faca. Ma što faca, zlostavljač!

Čekaj, tko je uopće Mrki?

I tko je Iskra?

E, nećete to saznati dok ne zavirite u ovu napetu i uzbudljivu priču gdje Mrki kesi zube i plaši krasnu, ali malenu Iskru koja još svašta mora naučiti o životu. Tekst preuzet s poleđine knjige.

Odabrala: Željana Buljat

Gülşah Yemen - Zvuk

Naslovnica

Slikovnica “Zvuk” je izvrsno pomagalo za razvoj senzorne percepcije kod djece, ali i odraslih. Kroz nju učimo više uočavati zvukove koji nas okružuju, razlikovati ih i uživati u njima. No, osim slušanja, zvuk ponekad možemo i dotaknuti – ako ispružimo ruku dok pada kiša, kišne će kapi stvarati zvuk na našem dlanu. Vjetar nam može šumiti u ušima, a suho lišće šuštati pod našim stopalima. Ova prekrasna slikovnica pokazuje kako je svijet oko nas prepun zvukova koji nam se nude na uživanje, a mi ih često zanemarujemo. Stoga ćemo uz ovu slikovnicu pokušati više slušati, zapažati i uživati.

Laura Brand - Zastani na tren i promatraj

Naslovnica

Svuda oko nas, priroda je puna blaga i sitnih čuda. Gljive cvjetaju, pčele rashlađuju med, a sjeme maslačka plovi nošeno vjetrom. Zastani, približi se i zagledaj. Uroni u sadašnji trenutak i doživi ljepotu sićušnih bića u prirodi. Uživaj u novim pričama iz ciklusa „Zastani na tren“, koje je napisala nagrađivana odgojiteljica i autorica Laura Brand.

Tekst preuzet s poleđine knjige.

Odabrala: Željana Buljat

Isabel Thomas – Nevjerojatna pitanja i odgovori za laku noć

Naslovnica

Rasplamsajte maštu svojih mališana i pustite ih neka pitaju i propituju, uvijek i iznova. Više od 70 nevjerojatnih pitanja i zanimljivih odgovora možete pronaći u ovoj knjizi, koju na hrvatskome možete pročitati u prijevodu Dine Morić Bošnjak.

Tekst preuzet s mrežne stranice izdavača: https://www.profil.hr/proizvod/nevjerojatna-pitanja-i-odgovori-za-laku-noc/

Odabrala: Ivana Bobaš

Audrey Penn – Poljubac u ruci

Naslovnica

Kad rakun Oliver ne želi poći u školu za šumske životinje, mama Rakunica mu oda obiteljsku tajnu: „poljubac u ruci“ može mu pomoći da prevlada nelagodu i strah od novog i nepoznatog! No „poljubac u ruci“ nije pomogao samo Oliveru, nego i njegovoj mami! Ovaj nagrađivani klasik već trideset godina oduševljava podjednako i djecu i roditelje, pruža im utjehu i pomaže prebroditi izazovne trenutke, ali i svakodnevno podsjeća na najljepšu poruku koju možemo uputiti jedni drugima: volim te!

Na hrvatskome slikovnicu možete pročitati u prijevodu Nataše Ozmec.

Ines Marciuš Kruljac - Divlja svinja ide na more

Naslovnica

„Divlja svinja ide na more“ četvrta je suradnja autorica Ines Marciuš Kruljac i Jasmine Kosanović nakon slikovnica Noć kad je Lisac uhvatio Mjesec, Raščupani lav i Djed i vještica. Kao i druge njihove priče i ova nosi skrivenu poruku o tome kako biti svoj te slijediti snove bez obzira na čuđenje okoline. Glavni lik ne slijedi uobičajene obrasce nego se hrabro upušta u nove avanture.

Tekst preuzet s mrežne stranice izdavača https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/divlja-svinja-ide-na-more/

Stranice