Morea Baničević – Izgubljeni gospodin Kovač

naslovnica

U fantastičnom romanu Izgubljeni gospodin Kovač mladi su ljudi radoznali, dovitljivi i hrabri, a suočavaju se s neočekivanim situacijama na svim razinama – od obiteljske povijesti do odnosa prema prirodi i sebi samima. Napetost u romanu prelama se kroz oči likova, dječaka Gašpara i njegova prapradjeda, pri čemu vrlo važnu ulogu igraju ženski likovi.

Wang Sijia – Što je u djedovoj torbi?

naslovnica

Što je u djedovoj torbi problemska je slikovnica koja govori o gubitku djeda. Predivna topla i dirljiva priča o djedu i unuci.

Wang Sijia, ilustratorica post-devedesetih, diplomirala je na Kineskoj umjetničkoj akademiji 2017. i Ecole supérieure d’Arts & Médias de Caen/Cherbourg u Francuskoj 2019. godine. Voli stvarati slikovnice, a njezini su radovi odabrani za brojne nagrade u području slikovnica.

Slikovnicu je s kineskoga prevela Marija Opačak. 

Petra Marušić – Kako su slova stvorila riječi

naslovnica

Petra Marušić logopedinja je u DV Latica Zadar i autorica slikovnice Kako su slova stvorila riječi koja nas predvještinama čitanja vodi na razigran, jednostavan i djeci razumljiv način.

Vizualni identitet daju prepoznatljivi crteži Marina Franića, ilustratora uspješne slikovnice Optimist oko Zadra

Tekst preuzet s mrežne stranice izdavača.
Odabrala: Ivana Bobaš

Ozana Ramljak: Kako je Bluno tražio ljubav

Iako medvjedić, glavni junak Bluno/Bruno osjeća sve što i svako dijete koje je u nekom trenutku osjetilo zebnju pri pomisli da bi se njegovi najdraži, tata i mama, mogli rastati jer su izgubili ljubav. Počinje tako njegova potraga za izgubljenom srećom koja u Blunin život unese mnogo novih vrsta ljubavi, ali i spoznaju da je ne treba predaleko tražiti.

Tekst preuzet s poleđine knjige.
Odabrala: Iva Uskok Breulj

Stranice