Hvala! Hvala! Toliko ste me nahvalili da ću na kraju početi sâm sebi govoriti Vi! No, šalu na stranu. Ne želim biti lažno skroman i tajiti kako sam sa zadovoljstvom saslušao vaša laskava priznanja, ali vam želim reći kako sam s istim zadovoljstvom radio na djelu koje se prema definiciji moralo pojaviti u gradu Tomasa Burata, Ćirila Ivekovića, braće Brkan, Jose Špralje i brojnih drugih, ranih i suvremenih majstora fotografije. Bilo je zadovoljstvo uobličiti još jednu od brojnih potvrda kreativne vitalnosti Zadra i dokaza da se korijeni njegova građanskog identiteta tradicijski oslanjaju na kazalište i fotografiju.
Također, Vaše ću pohvale rado podijeliti s dragim ljudima koji su trpjeli moju opsjednutost fotografijom i svesrdno mi pomagali. To se, prije svih, odnosi na ljubazne kolegice i kolege u Znanstvenoj knjižnici, Državnom arhivu, Muzeju Grada Zadra i Galeriji umjetnina. Bez njihove pomoći i bez fundusa o kojima skrbe, ovo djelo sigurno ne bi moglo nastati.
Ništa manju zahvalnost dugujem neumornom Miljenku Domijanu i gospodi iz gradskog poglavarstva, dr. Živku Kolegi i načelniku Radomiru Dunatovu, koji su od prve prepoznali značenje knjige i poduprli njezino objavljivanje.
Još jednom hvala, hvala svima!
 
(Zahvala na predstavljanju knjige Photographia Iadertina, 20.XI.2009).