Bruce Dickinson - Čemu služi ovaj gumb?

Početna strana » Bruce Dickinson - Čemu služi ovaj gumb?

Bruce Dickinson pjevač je planetarno popularnog benda Iron Maiden. Da, upravo onoga čije ime vidite na svim zidovima ispisanima grafitima, onoga kojeg nikad ne čujete na radiju i ne vidite na televiziji, a koji ipak puni stadione diljem svijeta tijekom gotovo četrdeset godina duge karijere.

Autobiografija Brucea Dickinsona fascinantna je iz više razloga. Osim što je pjevač benda koji je u prosjeku svake dvije godine objavljivao novi album (da ne spominjemo i njegove samostalne albume), Dickinson je postao i engleski reprezentativac u mačevanju, komercijalni pilot, profesor povijesti, novinar, radijski i televizijski voditelj, pokrenuo je humanitarnu organizaciju, a nije na odmet spomenuti i da je pobijedio rak.

Nije stoga iznenađujuće da se knjiga zove baš tako – Čemu služi ovaj gumb?. Vječna znatiželja, vječna potraga za novim, pregršt energije i ideja vode k tomu da se život živi punim plućima. Kako izgleda život nekoga tko kroz njega ide otvorenog uma i tko uvijek postavlja pitanja, odlično je prikazano u ovoj knjizi koja usto, naravno,pruža  jedinstveni uvid u povijest dosad najvećeg heavy metal benda.

 

Priredio: Ante Kolanović (23. listopada 2018.)