Prema planovima Gradske knjižnice Zadar upravo se modelom knjižničnih stacionara predviđa prevladavanje problema nepostojanja knjižničnih usluga na otocima, i to onima koji nemaju mogućnosti za samostalnu knjižnicu ili knjižnični ogranak. Pokretni fond koji se nalazio u stacionaru na Silbi, nakon godinu dana premješten je u sljedeći otočki stacionar - na otok Olib, a Silba je dobila novi privremeni fond.

 

Knjižnični stacionar Silba

Gradska knjižnica Zadar je u lipnju 2011. godine na otoku Silbi otvorila svoj prvi knjižnični stacionar. Knjižnica je na Silbi u prostoru od 26,5 m2 smjestila početnu zbirku od 625 naslova, pretežno lijepe književnosti. Zbirka je u narednom razdoblju porasla na preko 1000 jedinica knjižne i AV građe. Uvjeti posudbe i cjelokupnog poslovanja prilagođeni su otočkim prilikama.

U stacionaru na Silbi radi volonterka koja je u Gradskoj knjižnici prošla osnovnu knjižničnu obuku.

Radno vrijeme knjižničnog Stacionara na Silbi:

  • srijedom i subotom: od 9 do 10 sati.

 

Knjižnični stacionar Olib

U srpnju 2012. godine s radom je započeo knjižnični stacionar na otoku Olibu. U prostoru OŠ Zadarski otoci - Područne škole Olib smještena je zbirka od 983 knjižnične jedinice koje je Gradska knjižnica Zadar ustupila Mjesnom odboru Olib na korištenje.  
Posudbu knjiga obavlja knjižničarka Živa Cukar, volonterka koja je dodatnu obuku prošla u Gradskoj knjižnici Zadar.

Radno vrijeme knjižničnog Stacionara na Olibu:

  • subotom: od 19 do 20 sati

 

Knjižnična stanica Bokanjac

Knjižnična stanica Kožino

Radno vrijeme