Jane Graham - Pismo mlađem sebi

naslovnica

The Big Issue dio je veće poslovne grupe koja u Ujedinjenom Kraljevstvu radi na osnaživanju društva hvatajući se ukoštac s problemima siromaštva i nejednakih prilika. Njihovo djelovanje obuhvaća razne medijske alate i formate, pa je tako nastala i ova knjiga koju preporučujemo: Pismo mlađem sebi, u prijevodu Maje Klarić.

Daniela Krien - Ljubav i druge opasnosti

naslovnica

Ljubav i druge opasnosti roman je njemačke autorice Daniele Krien koji s lakoćom priča sudbinu pet potpuno različitih žena. Priče idu redom, što na prvi pogled ne izgleda obećavajuće, ali ih autorica pitkim rječnikom nevjerojatno, ipak, povezuje.

Ono što je zanimljivo jest da čitatelj postaje poput djeteta koje se voli poistovjetiti s pričom, a kako je svih pet priča različito, tako se gotovo svatko može pronaći u njima.

Sharon Cameron - Svjetla u skrovištima

naslovnica

Stefania Podgorska bila je još gotovo djevojčica kada se iz svoga malog sela preselila u poljski gradić Przemyśl. Prvi posao dobila je kod vesele i mnogobrojne židovske obitelji Diamant koja je držala trgovinu i prihvatila Stefaniju kao svoju. I dok su se djevojka i obitelj sve više zbližavali, na njihov gradić nadvila se sjena rata. Uskoro će obitelj pogoditi sudbina mnogih židovskih obitelji, a Stefania će preko noći odrasti u hrabru mladu djevojku koja će učiniti sve da preživi, ali i da pomogne drugima…

Marta Orriols - Naučiti razgovarati s biljkama

naslovnica

Ovaj iznimno uspješan roman katalonske književnice Marte Orriols, u prijevodu Nikole Vuletića, priča je o gubitku i o svim situacijama i stanjima koji dolaze nakon njega. Za uspješnu doktoricu neonatologije Paulu u Barceloni život naoko teče mirno dok je dugogodišnji partner ne obavijesti o želji za prekidom zbog nove veze. Šokirana prima drugu vijest, Mauro je stradao u prometnoj nesreći nedugo nakon gorkog razgovora. Kako priznati sebi i drugima „poraz“ koji se stalno nadvija nad činjenicu da Maura ipak više nema?

Stranice