Početna strana » Mediateka

Mediateka PREPORUKE

Naslovnica

Pregledna niska najprodavanijih albuma 80-ih svjedocima vremena može poslužiti kao kakva nostalgijska glazbena razglednica; mlađima, pak, koje iz ovog ili onog razloga privlači neodoljivi duh 80-ih, može poslužiti kao niska smjernica prema glazbi koja je definirala eru; pa ipak, riječ je ponajviše o zbirci koja kazuje o glazbenim draguljima jednoga vremena, među kojima su mnogi preživjeli sve kasnije trendove i odoljeli testu vremena.

Priredio: Branimir Čakić (29. siječnja 2021.)

 

Naslovnica

„Knjiga PrinceMatta Thornea, ključna je knjiga o tom velikanu, ponovno slušam svaki djelić njegove glazbe s obnovljenim entuzijazmom.“ – Alexis Taylor, Hot Chip

Naslovnica

Albumsko remek djelo koje savršeno oslikava zatišje nakon drame na Altamontu i blagozvučan produžetak hipijevskog sna, djelujući u tadašnjim sferama revolucionara Dylana i super grupe Crosby, Stills, Nash & Young. Zvuči spontano i nadahnuto, kao da je snimljeno tijekom skladanja.

Naslovnica

Ususret božićnim blagdanima često posežemo za pouzdanim filmskim klasicima divno staromodne slike i glazbe koja nam oplemenjuje prostor čak i kada ih gledamo usput, baveći se nečim posve drugim. Na putu prema mitskom Ben-Huru, Hollywood je osam godina ranije stvorio megahit koji se premetnuo u jedan od najboljih biblijeskih spektakala svih vremena.

Naslovnica

Gotovo pola stoljeća od svoga nastanka najslavniji instrumentalni rock album svih vremena doživio je mnoga reizdanja, luksuzno opremljene remastere i remiksove, grandioznu simfonijsku obradu, čak i posve novu moderniziranu verziju samog autora; no mitski je original iz davne '73.

Stranice