Početna strana » Mediateka

Mediateka PREPORUKE

naslovnica

Dokumentarac dostojan legende o najdugovječnijem rock bendu svih vremena – neuništivim Rolling Stonesima. Mnoštvom dotjeranih arhivskih snimaka i serijom novih intervjua kazuje definitivnu priču o kreativnom putovanju bluesom opsjednutih tinejdžera s kojima je rock dosegnuo svoju zrelost još koncem mitskih 60-ih. 

Priredio: Branimir Čakić (15. lipnja 2020.) 

naslovnica

Mitski Johnny Cash, poznat i kao Čovjek u Crnom, napravio je pravu revoluciju u glazbi i stvorio bogatu ostavštinu prave američke legende. Za njim su ostale pjesme u kojima će se milijuni ljudskih jedinki pronalaziti dok je svijeta i vijeka.

plakat
Malo je koji moderni klasik tako dobro ostario kao McTiernanov Predator iz davne '87.

Herojska pustolovina redatelja Johna Sturgesa iz davne '63.

Remek djelo Jeana-Luca Goddarda, slavnoga redateljskog prvotimca Novoga vala šezdesetih, nježno i elegantno kombinira portret jednog klimavog braka s pričom o ambicioznom snimanju filma po Homerovoj Odiseji. Autorsku viziju produhovljuje neiscrpni glazbeni svemir vazda nadahnutog skladatelja Georgea Deleruea. Naslovna je tema razgolitila dušu nevidljivu golim okom, umivenom ljepotama svakog kadra, s naglaskom na razoružavajuću božanstvenu ljepotu jedne i jedine Brigitte Bardot.

Stranice