U izdanju Gradske knjižnice Zadar nedavno je objavljena knjiga zadarskog autora Drage Bosnića. Ovdje donosimo izvatke iz kritika i recenzija:
 
Nova, sedma knjiga suvremenog hrvatskog pjesnika Drage Bosnića otkriva čitatelju bogato životno iskustvo pretočeno u nadasve jednostavne lirske iskaze koje karakterizira kondenziranost, jasnoća i sažetost. Ova Bosnićeva knjiga još je jednom potvrdila tezu kako je pjesnik oko i uho začahurenog svijeta neosjetljivog na titraje emocionalnog doživljaja koji u pjesnikovom uhu znače glazbu, a pod njegovim perom uglazbljenu riječ. 
 
Miran i ujednačen ton, čak i onda kad se radi o otvorenom prosvjedu, očito je posljedica Bosnićeve sklonosti lirskoj refleksiji. 
 
U pravilu je riječ o polemičkom postupku u okviru kojeg se ljudske šablonizirane predodžbe uspostavljaju na novi, izvorni način, u skladu s poetikom aforizma, što se čitatelja može odmah dojmiti. 
 
Ovaj vjerodostojan lirik, ne skrivajući gorčinu i bolne slutnje, katkad klasičnim, tradicionalističkim, a katkad slobodnim stilom, često u zagrljaju egzistencionalizma i očaravajuće simbolike, najprije i iznad svega vjeruje u ljubav. 
 
Pjesnik ukazuje na važnost prijateljstva i čovjekoljublja, a ne usteže se ni od žaoka usmjerenih na aktualne društveno-političke prilike i anomalije. Promišljaju se i krajnja pitanja života i smrti, činjenice ljudske sudbine i trajnost odnosa čovjeka prema božanskom. 
 
Priredio Mladen Masar (6. prosinca 2018.)