Lisa Genova - neuroznanstvenica i autorica romana Još uvijek Alice s liste najprodavanijih knjiga New York Timesa; u knjizi Svaka nota odsvirana istraživački pristupa žaljenju, oprostu i svemu što nas čini ljudima.
 
Richard je uspješan pijanist koji na svojim koncertima uživa u ovacijama publike diljem svijeta. Njegovi su prsti istančano ugođeni instrumenti koji plešu po glasovirskim tipkama hvatajući svaku notu savršenom preciznošću.
Danas Richard ima ALS. Prsti su mu nemoćni, mrtvi, bez mogućnosti da se ikada oporave.
Karina je prije tri godine sa zida skinula fotografiju s njihova vjenčanja i zamijenila je zrcalom. Premda krivi Richarda i propali brak za sve što joj se dogodilo, još se uvijek boji vratiti na glazbeni put koji je napustila kao mlada žena. Richardovo se stanje sve više pogoršava. U trenutku kad više ne može živjeti sam, Karina nerado pristaje brinuti se o njemu. Dok Richardovi mišići, glas i disanje polako gasnu, njih se dvoje pokušavaju pomiriti s prošlosti prije nego što postane prekasno.
Dirljivo i moćno ispričana, Svaka nota odsvirana priča je o iskupljenju i o potrazi za unutrašnjim mirom u opraštanju drugima.
Tekst preuzet sa stranica nakladnika.