kategorija: 
Organizator: 
Zaklada Kajo Dadić, Split
Lokacija: 
MMD
datum/vrijeme: 
Utorak, Lipanj 4, 2013 - 11:00 to 13:00

5. svibnja 2013. g. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je  raspisalo Natječaj za prijavu projekata udruga za ostvarivanje prava na financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2013.godinu. Cilj natječaja je financijskom potporom omogućiti provedbu projekata vezanih za održivi razvoj hrvatskih otoka 

15.ožujka 2013.g. Zaklada "Kajo Dadić"  u partnerstvu sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, raspisala je natječaj Naš doprinos zajednici za dodjelu financijskih podrški građanskim inicijativama koje se provode  u lokalnim zajednicama, s rokom prijave kontinuirano do 31. listopada 2013.g.

Ovi natječaji predstavljeni su u Gradskoj knjižnici Zadar 04. lipnja 2013. 

U uvodnome dijelu, predstavnica Zaklade Kajo Dadić (Split), Daniela Vrdoljak Svilokos, predstavila je primjere filanropije u Dalmaciji i samu Zakladu Kajo Dadić čije je djelovanje započeto upravo filantropskom donacijom. 

U nastavku bilo je više riječi o konkretnim primjerima natječaja... 

Program se odnosi na četiri županije: Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska i Zadarska. Natječaji se odnose na otočne udruge i isključivo projekte koji će se realizirati na otocima s kojih su udruge. 
Natječaj Ministarstva odnosi se na projekte u 2014. godini, dok se natječaj Zaklade odnosi na događanja u organizaciji otočnih udruga. 
Posjetiteljima prezentacije predstavljeni su primjeri prethodnih korisnika sredstava natječaja. 
Natječaji su osmišljeni tako da se potiče volonterski rad i uključivanje lokalne zajednice.