Pisac: Colleen McCullough

Početna strana » Pisac: Colleen McCullough
Colleen McCullough (1.lipanj 1937. – 29.siječanj 2015.rođena je u Wellingtonu, u Australiji. Tijekom djetinjstva obitelj joj se mnogo selila, pa se okrenula knjigama kao jedinim stalnim prijateljima. Na koncu, obitelj joj se nastanila u Sydneyu gdje je upisala fakultet, pokazujući jak interes prema znanosti.
Prije nego je upisala fakultet, radila je kao učiteljica, knjižničarka, i novinarka. Na prvoj godini studija medicine oboljela je od dermatitisa kojeg je uzrokovao medicinski sapun te je bila prisiljena odustati od karijere kao liječnica. Umjesto toga, prebacila se na neurologiju, znanstveni smjer. Radila je u Great Ormond Street bolnici u Londonu, odakle joj se pružila prilika da ode na Sveučilište Yale u SAD, gdje je ostala 10 godina. Za vrijeme svog boravka u SAD-u objavila je prve dvije knjige. Jedna od njih, Ptice umiru pjevajući, postao je međunarodni bestseller po kojemu je 1983. snimljena TV serija koja se prometnula u jednu od najgledanijih u povijesti. 
Uspjeh koji je postigla omogućio joj je da odustane od znanstveno-liječničke karijere i živi slobodnije, pa se vratila u Australiju, nastanivši se na mirnom otoku Norfolk.