kategorija: 
Organizator: 
ZaPis Zadar
Lokacija: 
MMD ili dvorište
datum/vrijeme: 
Petak, Travanj 9, 2021 - 18:00 to 19:30

U goste nam stiže adarska književnicu sa zagrebačkom adresom. Korana Serdarević predstavit će novu zbirku priča ''Gušterov rep'', u nakladi Fraktura.

Petnaest priča u knjizi Korane Serdarević govore o ženama i muškarcima zatočenima u svojim ulogama, iz kojih se tek poneki uspijevaju osloboditi i ostvariti svoje istinsko ja.
Gušteru rep može iznova narasti, no jednom proživljene traume ostavljaju ožiljke s kojima treba znati živjeti. Mračne i optimistične, pune životnosti i realnosti, priče Korane Serdarević otkrivaju tajne svjetove naših susjeda, prijatelja, rođaka i nas samih.

Korana Serdarević rođena je u Zadru 1982. gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je hrvatski jezik i književnost te komparativnu književnost. Radila je kao novinarka kulture Večernjeg lista i tjednika Forum, a bila je i suradnica nekih tjednika i portala. Od 2013. zaposlena je kao gimnazijska profesorica, a honorarno se bavi i prevođenjem s engleskog jezika. Godine 2013. osvojila je dvije prve nagrade za kratke priče (nagradu Ranko Marinković za priču "Kravosas" i nagradu Zlatko Tomičić za priču “Ptice”), a objavljivala je u svim relevantnim književnim časopisima te na Trećem programu Hrvatskog radija. Objavila je zbirke priča "Nema se što učiniti" (Fraktura, 2015.) i "Gušterov rep" (Fraktura, 2019.) te roman "Eksperiment Irene Tot" (Fraktura, 2017.).