Slovoljupci

Početna strana » Slovoljupci
O klubu:
 
Klub čitatelja za djecu  Slovoljupci pokrenut je 2010. godine u Ogranku Bili brig. Prva voditeljica kluba bila je pok. Nina Matacin, magistra primarnog obrazovanja, od 2017. do 2018. godine voditeljica je bila Laura Grbić, magistra primarnog obrazovanja, a od 2019. voditeljica je Martina Sterle, diplomirana knjižničarka. Svi voditelji bili su i jesu volonteri, koji nesebično dijele svoju ljubav prema pisanoj riječi s mladim čitateljima. 
2019. godine klub je dobio ime Slovoljupci. Nakon dugog promišljanja i mnogih prijedloga, odluka je pala na Slovoljupce. Mladi ljubitelji čitanja zaista  su pravi slovoljupci, čitaju sve što im dođe pod ruku od reklama, stripova, slikovnica (nećete vjerovati kako ima krasnih slikovnica za „malo“ veću djecu), pjesama, romana…..
Vrijeme sastanaka kluba:  svake prve subote u mjesecu u 10.00, u Ogranku Bili brig.
Što rade na susretima:  razgovaraju o pročitanoj knjizi uz keks i čaj, veseli su i puno se smiju, svašta pitaju  voditeljicu kluba pa se i ona puno smije. Zajedno biraju što će čitati. Knjižničarka Ogranka Bili brig pripremi  im nekoliko prijedloga i onda odaberu jedan naslov, a to uopće nije lako jer su svi prijedlozi zanimljivi i privlačni.  
Tko sve može biti član kluba: svi slovoljupci od 8 do 12 godina.
 
Trenutno čitamo:
Ivanka Ferenčić Martinčić: Matilda i vještičji mačak
 
Kontakt:
023/327-629
lucija.perovic[at]gkzd.hr
eva.domijan[at]gkzd.hr