U petak 23. listopada 2020. program Dana grada Zadra obogatit će događaj pod nazivom PechaKucha Night - Kreativna industrija - Zadar 2020.
Organizator, Društvo arhitekata Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, uz podršku Kazališta Lutaka Zadar, Zajednicom udruga Centar nezavisne kulture i Američkog kutka Gradske knjižnice Zadar, će u crkvi Sv. Dominika s početkom u 18 sati predstaviti 7 kreativnih pojedinaca koji djeluju na području kreativnih industrija i to kroz format PechaKucha 20X20. Na japanskom PechaKucha znači „ćakula“, a predstavlja jednu od najpopularnijih licenciranih  storytelling platformi koju koriste milijuni ljudi diljem svijeta.  Pokaži i kaži moto je PechaKuche, a njezina praizvedba u Zadru posvećena je kreativcima koji u zadanom vremenskom okviru od 20 sekundi imaju priliku pokazati 20 različitih slika te na taj način ispričati priču o svom radu na atraktivan, vizualno dopadljiv i kompetitivan način. Kroz dokazano uspješan i zabavan format koji je osim predstavljanja ujedno i prilika za susret kreativaca različitih struka te razmjenu iskustava međusobno i s publikom, predstavit će se:
Krešimir Damjanović, arhitektura i slikarstvo
Nera Nejašmić Kozina, arhitektura i dizajn
Ivica Plazonić, gradnja instrumenata
Marija Milin, fotografija
Jean-Marc Saldini, kamera i film
Ivan Rupnik, arhitektura i obrazovanje
Filip Peraić, grafički dizajn
Radi se o istaknutim protagonistima kreativne scene na razini grada, države ali i izvan njezinih granica vezani za Zadar rođenjem, podrijetlom ili djelovanjem.
Pecha Kucha Night održat će se u skladu sa svim preporukama nadležnog stožera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a izlaganja gostujućih kreativaca biti dostupna na live streamingu facebook stranice Društva arhitekata Zadra na sljedećem linku: https://www.facebook.com/DrustvoArhitekataZadra
Ulaz na program u crkvu Sv. Dominika je slobodan.

 

 Pecha Kucha Night - Creative Industries - Zadar 2020.
Live and online presentation of Zadar creative authors from various artistic fields: photography, design, painting, architecture, education, construction of musical instruments.
Organizers: Society of Architects Zada, City of  Zadar.
With the support: Zadar Puppet Theater, Association of the Center for Independent Culture, Zadar Public Library-
American Corner.

https://www.facebook.com/DrustvoArhitekataZadra

Kategorija događanja: