Predavanje uključuje praktične smjernice za odabir studijskog programa, pronalazak financijske potpore za studij, prijava na američka sveučilišta, dobivanje vize i odlazak na studij u SAD-u. Predavanja za učenike i studente tijekom travnja i svibnja 2015. godine omogućena su i u američkim kutcima u Zadru, Rijeci, Zagrebu, Vukovaru i Osijeku.

Institut za razvoj obrazovanja ( http://www.iro.hr ) od 1999.godine djeluje u Hrvatskoj kao sastavni dio EducationUSA mreže koja pruža službene informacije o studiranju u SAD-u.

Prilikom posjeta Američkim kutcima, predstavnici Odjela za vize Američkog veleposlanstva, obrazovna savjetnica EducationUSA mreže u IRO-u, te studenti američkih sveučilišta predstavit će sustav visokog obrazovanja u SAD-u koji broji više od 4.600 visokih učilišta i najviše međunarodnih studenata u svijetu (819,644), dok američka sveučilišta čine više od polovice 100 najboljih svjetskih sveučilišta prema prestižnoj rang listi Academic Ranking of World Universities.

U akademskoj godini 2012./2013. u SAD-u je studiralo 581 hrvatskih državljana.

 Information on opportunities for study and scholarship programs in the US administered by the Institute for the Development of Education.

Kategorija događanja: